30 March 2013

Jajka faszerowane wędzonym łososiem


Przepadam za jajkami nadziewanymi i w tym roku na Wielkanoc postanowiłam przygotować kolejną wersję. Wymyśliłam sobie, że dobrze będzie komponował się z jajkami wędzony łosoś i rzeczywiście był to strzał w dziesiątkę. Takie jajka nadziewane łososiem smakują rewelacyjnie i bardzo ładnie się prezentują :-)

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

6 jajek ugotowanych na twardo
ok. 75 g wędzonego łososia pokrojonego w drobną kostkę
2-3 łyżki majonezu
szczypior z młodej cebulki
sól/pieprz do smaku

Jajka kroimy na połówki, żółtka przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania gładkiej masy, po czym dodajemy łososia (zostawiamy odrobinę do dekoracji) oraz drobno pokrojony szcypior, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masę nakładamy do białek i dekorujemy pozostałym łososiem i szczypiorem. Gotowe!


6 comments:

  1. Pyszne te jajeczka Aniu.
    Radosnych Świąt Wielkanocnych :)

    ReplyDelete
  2. Aniu , naj naj na ten świąteczny czas

    ReplyDelete
  3. Prosimy o przepisy dietetyczne, trzeba zgubić parę kilo po Świętach.

    ReplyDelete
  4. Pyszne,własnie kupiłam w Lidlu łososia wedzonego i myślę że takie jajeczka zrobię :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mariolu, nam bardzo smakowały :-) Mam nadzieję, że i tobie posmakują :-)

      Delete